Ему

Изаберите Име За Кућног Љубимца







Извор слике

Ему Тхе Ему је велика, жилава птица која не лети, а налази се у многим деловима Аустралије и Нове Гвинеје. То је највећа птица Аустралије и једини члан рода: Дромаиус.

Ему је друга највећа птица на свету, а највећа је птица сличног изгледа, ној. Мада Ему личе на нојеве , емуи имају дужи, нижи профил и 3 прста на свакој нози (нојеви имају само 2 прста на свакој нози). Најближи рођак ему је казуар, други птица која не лети .

Ему Десцриптион

Ему може нарасти до висине од 2 метра (6,5 стопа) (1 – 1,3 метра у рамену) и тежити до 45 килограма (99 фунти). Мушки и женски ему су слични по изгледу, иако су женке генерално веће. Емуи имају меко, дугачко, смеђе перје на перју које има чупав изглед и краће перје на глави.

Дршке и врхови њиховог перја су црни, а енергија сунца се апсорбује кроз врхове, а лабаво унутрашње перје изолује њихову кожу од топлоте омогућавајући ему да буде активан током дневне врућине. Када су температуре веома високе, ему панталоне помажу у одржавању телесне температуре.

Емуи имају велике вишеструко преклопљене носне пролазе за нормално дисање у хладнијем времену. Емуи имају јаке дуге ноге и иако не могу да лете, могу да трче брзином од 50 километара на сат (31 миљу на сат).

Емуи имају мекани шиљасти кљун прилагођен за испашу и велике очи златно смеђе до црне. Имају плаво обојену кожу на дугим вратовима која се види кроз танко перје на врату. Имају 2 скривена крила и високо специјализовану мускулатуру карличних екстремитета која им помаже да тако брзо трче.

Емуси су једине птице са гастрокнемиус мишићима (исто као и људски телећи мишићи) у задњем делу потколенице.

Ему Хабитат

Ему је уобичајен у континенталној Аустралији, али ће избегавати густо насељена подручја, сушно земљиште и густе шуме. Могу да преживе у већини станишта широм Аустралије, али најчешће локације су склерофилне шуме и шуме савана и травњаци.

Ему дијета

Исхрана за свеједе Емуса састоји се од траве, цвећа, воћа, бобица, семена из грмља Мулга, разних биљака и инсеката укључујући цврчке, скакавци , бубамаре, гусенице, мрави и ларве мољца.

Такође им је потребно камење и шљунак да помогну варење биљног материјала. Емуси су такође познати по томе што једу угаљ. Емуи путују на велике удаљености да би пронашли храну. Мигрирају пјешице на путовањима до 500 километара или више како би пронашли подручја за исхрану. Емуси имају тенденцију да траже храну у дневном обрасцу.

Ему Бехавиор

Емуси су прилично гласне птице и њихове вокализације укључују гласно бучање које ствара врећа за врат на надувавање која има танак зид и дуга је око 12 инча (30 центиметара). Такође праве звукове гунђања и бубњање дубоког грла. Неки од њихових звукова могу се чути на удаљености до 2 километра. Емуи су углавном номадски.

Обично путују у паровима иако могу формирати огромна јата. Они прате сезонски образац миграције, обично на север лети и југ зими, иако се чини да источни емуи уопште не прате образац.

Ему умеју да пливају када се укаже потреба. Оне су људске неустрашиве птице и познато је да прилазе малим групама људи и служе се било којом храном у понуди.

Ему Репродуцтион

Парови за размножавање се формирају у летњим месецима децембра и јануара, а парење се дешава у хладнијим месецима маја и јуна. Понашање код узгоја Емуса укључује инкубацију мужјака, то је зато што мужјак доживљава промене хормона.

Мушки ему су посвећени родитељи. Како се приближава период полагања јаја, мужјаци ће изгубити апетит и почети да граде гнездо користећи штапове, траву, лишће и кору.

Женка емуа полаже јаја (у просеку 11 јаја) која су велика, са дебелом љуском и зелене боје, а затим оставља мужјака емуа да врши гимнастику. Женка ему ће се парити са другим мужјацима и производиће вишеструка клапања јаја.

Следећих 8 недеља након што су јаја положена, мужјак ће седети на гнезду, пажљиво окрећући јаја око 10 пута дневно. Просечно јаје може бити дугачко 5 инча и широко 3 инча и тежити до 900 грама.

Током овог периода гнијежђења, мужјак емуа може изгубити једну трећину своје тјелесне тежине тако што се не храни док лежи у кланцу јаја. Он преживљава само од ускладиштене телесне масти.

Када се јаја излегу, мушки ему ће остати са пилићима наредних 18 месеци, учећи их да лове храну. Пилићи су активни врло брзо након излегања. Високи су око 5 инча (12 центиметара) и теже 0,5 килограма (18 унци).

Ему пилићи имају карактеристичне кремасте и смеђе дијагоналне пруге које им помажу да се камуфлирају које ће избледети након отприлике 3 месеца. Пилићи су потпуно одрасли када имају 12-14 месеци. Животни век ему је између 10 и 12 година у дивљини.

Ему Цонсерватион Статус

Емуи се узгајају због уља, коже и меса, међутим, емуи су уобичајене птице са процењеном популацијом од око 725.000. Популације Емуа варирају од деценије до деценије у зависности од падавина. Неке изоловане популације у Новом Јужном Велсу су наведене као угрожене због судара са возилима, губитка станишта и пораста дивљих паса и свиња.