Сновсхое Харе

Изаберите Име За Кућног Љубимца







Извор слике

Сновсхое Харе

Тхе Сновсхое Харе (Лепус америцанус) се такође назива и „Варијабилни зец“. Снежни зец се налази у алпским регионима Северне Америке, Аљаске и Канаде.

Популација зеца снежног зеца значајно варира у циклусу од отприлике 10 година, због доступности хране и интеракција предатора.

Сновсхое Харе Опис

Зец крпља има дужину тела од 36 – 52 центиметра и дужину репа од 2,5 – 5,5 центиметара. Већи је од других зечева и тежи око 3 до 4 фунте као одрасла особа. Зец у крпљама је прикладно назван јер има веома велика задња стопала. Изгледа као да носи велике ципеле направљене за ходање по снегу. Ова велика стопала спречавају зеца да потоне у дубок снег док скаче и хода, јер се прсти могу раширити и понашати се као крпље. Њихова стопала имају и крзно на дну, које их штити од хладноће и даје им вучу у снегу.

Током зиме, крзно зечева на крпљама постаје бело да би се камуфлирало од предатора. Током лета, његово крзно постаје зарђало/браон боје. Међутим, током целе године, бокови остају бели, а на ивици ушију се налазе уочљиви црни чуперци крзна.

Сновсхое Харе Хабитат

Снежни зец живи у шумским пределима где је тло прекривено шикаром, мочварама и шикарама.

Сновсхое Харе Диет

Зечеви зечеви су биљоједи. Њихова исхрана се састоји од биљака као што су трава, папрати и лишће лети и гранчице, пупољци и кора зими. Зец крпља се храни сам или у малим групама.

Сновсхое Харе Бехавиор

Снежни зец је ноћни живот, углавном активан ноћу и не хибернира. Зец Сновсхое може трчати до 27 миља на сат и скочити 10 стопа у једном скоку. Стручњак је за бекство од предатора попут вука, риса или риса. Када га грабежљивац јури, зец ће брзо променити правац. Зечеви на крпљама су такође веома добри пливачи и скочиће у воду да би побегли.

Сновсхое Харе Репродуцтион

Оплодња почиње у марту. Женка зеца може имати до 4 легла годишње, што у просеку износи 2 – 4 младунаца који се рађају добро крзнути, отворених очију. Током сезоне парења мужјаци ће се такмичити за женке, а женке се могу парити са неколико мужјака.

Статус заштите зеца Сновсхое

ИУЦН је зеца сновсхое класификовао као 'најмање забрињавајуће'.