Тетреб

Изаберите Име За Кућног Љубимца







  птица голубар Извор слике

Тхе Каперкали птица (Тетрао урогаллус) је такође познат као тетријеб или западни глодар. Птица голубар је највећи члан породице тетребова, достиже преко 100 центиметара дужине и 4 килограма тежине. Налази се широм северне Европе и Азије, познат је по јединственом приказу парења. Мужјаци дивљачи се зову 'петлови', а женке 'кокошке'.

Мушкарци и женке голубова могу се лако идентификовати појединачно по њиховој величини и боји.

Карактеристике птице петарца

Мужјак петао (петао) је много већи, тежи 4,3 килограма (9,5 лбс) у просеку и креће се до 6,3 килограма (14 лбс) код већих јединки. Мужјак голуба може бити дугачак од 74 до 100 центиметара (29 до 40 инча) и има распон крила од око 1,2 метра (3,9 стопа). Перје на телу је тамно сиве до тамнобраон боје, перје на прсима је тамнозелено метално сјајно. Трбух и доњи део репа варирају од црне до беле у зависности од расе.

Женка голуба (кокошка) је много мања, тешка је отприлике упола мања од мужјака. Њено тело од кљуна до репа је дугачко приближно 54 – 63 центиметра (21 – 25 инча), распон крила је 70 центиметара (28 инча), а тешка је око 2 килограма (4,4 лбс). Перје на њеним горњим деловима је смеђе боје са црним и сребрним преградама, са доње стране је светлије и жућкасто жуто.

И мушки и женски голубови имају белу мрљу на прамцу крила. Имају пернате ноге, посебно у хладној сезони за заштиту од хладноће. Њихови низови малих, издужених рогова пружају ефекат крпља који је довео до немачког породичног имена „Раухфуссхухнер“, што је дословно преведено као „сирова стопала“. кокошке ‘. Ове такозване „шиљаче“ праве јасну стазу у снегу зими. И мужјаци и женке голубова такође се могу врло лако разликовати по величини њихових отисака стопала. Изнад сваког ока налази се светло црвена тачка голе коже. На језику немачких ловаца, то су такозване „руже“.

Птице петролеја нису елегантни летачи због своје телесне тежине и кратких, заобљених крила. Приликом полетања производе изненадну буку која одвраћа грабљивце. Због величине тела и распона крила избегавају младе и густе шуме када лете. Док лете птице голубара одмарају се у кратким фазама клизања. Перје дивљака производи звук звиждука.

Дијета за птице петарца

Глобок је биљождер и живи разноликом храном, укључујући пупољке, лишће, бобице, инсекте, траву, а зими углавном иглице четинара. У измету се виде остаци хране, пречника око 1 центиметар и дужине 5-6 центиметара. Већи део године измет је чврсте конзистенције, али сазревањем боровница они доминирају у исхрани и фекалије постају безобличне и плавкасто-црне.

Током зиме, када висок снежни покривач онемогућава приступ приземној вегетацији, голубар скоро дању и ноћу проводи на дрвећу, хранећи се четинарским иглицама смрче, бора и јеле, као и пупољцима са стабала букве и ровке.

Велики број преживјелих дивљака опада чак и под великим напорима да се узгајају у заточеништву и пусте у дивљину. Најозбиљније претње за ову врсту су деградација станишта, посебно претварање разноликих аутохтоних шума у ​​плантаже дрва са једном врстом, и птице које се сударају са оградама подигнутим да би јелене спречиле да уђу у младе плантаже. Повећан број малих предатора (нпр. Ред Фок ) због губитка великих предатора (нпр. Вук , Мрки медвед) такође изазива проблеме у неким областима. У неким областима, опадање је последица прекомерног лова, иако су закони о дивљачи у многим областима то спречили. У Шкотској и Немачкој се није ловио више од 30 година.

Погледајте више животиње које почињу словом Ц