Цар Пингвин

Изаберите Име За Кућног Љубимца







Извор слике

Тхе Цар Пингвин висок је 115 центиметара (45 инча) и тежак 35-40 килограма (77-88 фунти) и највиша је и најтежа од свих живих врста пингвина. То је једини пингвин који се гнезди током зиме на Антарктику. Царски пингвини обично живе 20 година, међутим, неки записи указују на максималан животни век од око 40 година. Царски пингвин не треба мешати са блиско повезаним Кинг Пенгуин или Краљевски пингвин .

Карактеристике царског пингвина

  Царски пингвини

Царски пингвини имају велику главу, кратак, дебео врат, аеродинамичан облик, кратак, клинасти реп и мала крила налик перају. И мужјак и женка су слични, са плаво-сивим горњим деловима и црно-плавим главама украшеним великим белим и жутим мрљама у ушима.

Њихови доњи делови су углавном бели, али са горњом дојком која показује бледожуту боју. Облик њиховог тела им помаже да преживе. Царски пингвини имају кратка крила која им помажу да зароне до 900 стопа како би уловили већу рибу.

Царски пингвини могу да пливају 10-15 километара на сат, што им омогућава да побегну од свог главног непријатеља, фока леопард .

Царски пингвини могу да остану топли јер имају дебели слој паперја испод спољашњег перја и слој лоја. Слој пухастог перја задржава ваздух који задржава топлоту тела унутра, а хладан ваздух и воду напољу. Царски пингвини такође имају велике количине уља за тело које им помаже да буду суви у води.

Дијета царског пингвина

За разлику од већине пингвина, који се хране површинским крилом, царски пингвини живе на риби, лигњама и раковима ухваћеним током дугих, дубоких роњења. Често ће достићи дубину већу од 700 стопа и остати потопљени до 18 минута.

Понашање царског пингвина

Царски пингвини су друштвене животиње, и траже храну и гнезде се у групама. У тешким временским условима пингвини се скупљају заједно ради заштите. Могу бити активни дању или ноћу. Сексуално зреле одрасле особе путују током већег дела године између подручја гнежђења и подручја за исхрану у океану.

Од јануара до марта, царски пингвини се распршују у океане, путујући и тражећи храну у групама.

Репродукција царског пингвина

Царски пингвини успостављају лабаве колоније за размножавање на леду који окружује антарктички континент. У мају, жене цареве ће положити једно јаје након 63 дана гестације, а затим ће предати јаје свом брачном другу док она одлази на море да се храни.

Мушки царски пингвини неће моћи да једу током периода инкубације од 9 недеља. Уместо тога, мора одржавати своје јаје топлим тако што ће га балансирати на ногама, где је изоловано дебелим смотом коже и перја који се назива 'плодна врећа'. За додатну топлину и заштиту од љутих ветрова и температура испод нуле, мужјаци царских пингвина скупљају се заједно у уске гроздове. Након што се јаја излегу, млади пилићи ће кратко време остати у „плодној врећици“ док не буду у стању да регулишу сопствену телесну температуру.

До тренутка када се женка врати да преузме исхрану пилића, мужјак ће изгубити до трећине своје телесне тежине. Сада мора да направи још један дуг пут преко леда, до 60 миља да пронађе храну. До јануара, када је морски лед почео да избија, пилићи су изгубили већину свог меког сребрно-сиве боје и сада су у стању да самостално крену на отворено море.

Предатори царског пингвина

У дивљини, грабежљивци пингвина укључују антарктичке џиновске буревице (Мацронецтес гигантеус), фоке леопарда, орке, поморнице и ајкуле. Напуштени пси за санке и њихови потомци су раније ловили пингвине пре уклањања паса са Антарктика.

Очување царских пингвина

Царски пингвини нису класификовани као угрожени на Црвеној листи ИУЦН-а из 2000. године.